* Eigen kracht, eigen oplossingen
Coaching en therapie gericht op een oplossing in plaats van een probleem, klinkt best logisch. In deze werkwijze wordt vooral ingezet op eigen oplossingen, dus, concrete acties waar u zelf mee komt. Gedachten worden uitgesproken om uit een situatie te komen en vervolgens in de praktijk te worden uitgeprobeerd. Dat kan een super kleine actie zijn, soms buiten de comfortzone. De ervaring leert dat eigen, hardop uitgesproken gedachten en zelf voorgestelde acties voor het oplossen of verminderen van een probleem meestal het meest effectief zijn.
* Wat maakt dat je een coaching traject in zou gaan?
Want, waarom zou je? Je bent al een tijd moe, moe van je werk, de druk die (ook thuis) erop staat, moe van de stress en moe van jezelf misschien? Ja. Je kunt vast door, het gaat wel, een paar dagen vakantie, als die ene collega opstapt. Niet dus. Na twee minuten weer te zijn gestart, voelt de moeheid als vanouds. Een coaching traject kan je goed op weg helpen met weer zin in werk. Gecoacht worden is geen zwaktebod, geen afgang. integendeel, kom er rond vooruit. Coaching kost, ja, dat klopt, maar, veel organisaties hebben hier budget voor. Coaching kost tijd. Nou, dat valt mee, een oplossingsgericht coaching traject duurt ongeveer drie maanden. Met als streven: doe, durf, en zet door.
* Coaching en therapie, gaat dat samen?
Soms wel. Kiest iemand voor een oplossingsgericht coaching traject dan kan, op verzoek, deels therapie worden gegeven. Ondanks dat werk en privé zelden gescheiden zijn, leert de praktijk leert dat men meestal kiest voor óf coaching óf therapie. Zeker bedrijven hebben een voorkeur voor een werk gerelateerd coaching traject van ongeveer drie maanden. Particulieren geven voornamelijk de voorkeur aan individuele therapie, eventueel met EMDR. Ook voor therapie is het aan te raden een traject in te gaan en niet voor een enkele sessie aan te melden. Overigens, een therapie traject kan in sommige gevallen na een aantal sessies worden omgezet naar coaching.
* Eigen kracht, eigen oplossingen
Therapie gericht op een oplossing in plaats van een probleem. Klinkt best logisch. In deze vorm van therapie, en coaching, wordt vooral ingezet op eigen oplossingen, dus, concrete acties waar de cliënt zelf mee komt. Gedachten die hardop worden uitgesproken om uit een situatie te komen en vervolgens in de praktijk worden uitgeprobeerd. Dat kan een super kleine actie zijn, maar ook soms (ver) buiten de comfortzone. De ervaring leert dat eigen gedachten en acties over het oplossen of verminderen van een probleem meestal het meest effectief zijn.
* Doen. Durven. Doorzetten.
Eerst durven? Nee, eerst doen. Maak een afspraak. Want, loopt u vast, hebt u hulp nodig om helderheid te krijgen, de wens gedachten hardop uit te spreken? U voelt dat er bij u iets mag of moet veranderen. Dan komt het durven. Tijdens elke sessie maakt u een afspraak met uzelf en de therapeut voor de komende twee weken over welke actie u gaat ondernemen. U bepaalt wat u gaat doen, welke stap u wilt zetten en nemen. In de sessie werken we de stap uit die u wilt gaan zetten, zo concreet en praktisch mogelijk. Misschien zoekt u kort contact met de collega waar u het moeilijk mee heeft, misschien plant u vier keer per week een kwartier volledig voor uzelf in. Vervolgens kijkt u vooruit, houdt u vol en zet u door.
Over In Zeeland Coaching en Therapie
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Contact
Samenwerkingspartners
KvK: 57326681